Forbrukslån
Forbrukslån

I en jungel av lån kan det være vanskelig å få øye på det aller beste. Derfor ønsker vi å hjelpe deg med å finne frem ved å lage gode oversikter, men ønsker du å lete etter det beste forbrukslån på egen hånd, så er det lurt å ta en nærmere titt på de faktorene som avgjør om et lån er bra eller ei.

Har lånet en avdragsfri periode?

I så fall er det et stort pluss for deg om du slipper å betale renter det første året. Dette er ikke alt for vanlig her til lands enda, men for eksempel Bank Norwegian gir deg et lån med ett års rentefritak.

Renter koster deg penger

Sjekk hva den effektive renten for lånet er. Det er denne, kombinert med gebyrene, som koster deg penger. En forskjell på 3 rentepoeng kan utgjøre over kr 10 000 på et passe stort lån som betales ned etter fem år – og de vil du vel heller spare på å ha et beste forbrukslån?

Når skal banken ha tilbake pengene?

Nedbetalingstiden kan være avgjørende for deg som lånetaker, avhengig av hvor mye du låner og hvor betalingskraftig du er. Vanlig lånetid er mellom ti til femten år for de aller beste forbrukslånene.

Få lave gebyrer

Du må betale gebyrer for hver termin, så hvis denne summen er kr 50 eller mer bør du styre unna. Etableringsgebyret er ofte på 1% av lånesummen, slik at disse lånene passer for de små summene, mens de faste summene på rundt kr 900 egner seg godt for store forbrukslån.